Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 10-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA

Recept na domácí ovocné, nebo bylinkové víno

Poměr:

10l čistý demižon, korkový špunt s kvasnou trubičkou, vosk na zatavení zátky

2,2 kg cukru  – poslední dobou ho dáváme méně, záleží na chuti a použitém ovoci

3l čerstvých uzrálých a přebraných a odstopkovaných bezinek  ( nebo šípků, trnek, či jiných plodů)

7l převařené pitné vody na doplnění demižonu

Balení normálního čerstvého droždí

Postup:

Cukr rozpustíme v cca 6,5l vody, svaříme a po vychladnutí zalijeme bezinky v demižonu, zbytek obsahu doplníme čistou studenou převařenou vodou, nalijeme rozkvašené droždí, pečlivě promíchám. Nakonec zazátkujeme korkovým špuntem s kvasnou trubičkou a zatavíme voskem. Demižon dáme do teplé tmavé místnosti. První dni udržujeme teplotu kolem 28-30stupňů. Pozorujeme, zda začne kvasný proces – unikáním bublinek. Po pár dnech stáhneme teplotu na orientačních 20 stupňů. Víno necháme kvasit do té doby, než bezinky spadnou celé dolů na dno (2 – 3 měsíce). Po té víno scedíme přes plátno a necháme další čas dokvasit. Pak stáčíme do čistých lahví.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Informace pro zákazníky

O nás | GDPR Obchodní podmínky | Blog Kontakty

Kde nás najdete

Karhule 1,
257 08 Načeradec

 
 
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz